Mountainbikere får ny rute

I går vedtog byrådet i Favrskov Kommune, at der vil blive opført en ny mountainbike rute. Team Søften skal hjælpe med opførslen af ruten.

Så er det tid til at finde den gamle mountainbike frem. Favrskov kommune har besluttet, at der kommer en ny mountainbikerute til byen.
Så er det tid til at finde den gamle mountainbike frem. Favrskov kommune har besluttet, at der kommer en ny mountainbikerute til byen.

Af Lasse Ørum Klinke, loklinke@mail.dmjx.dk 

Gårsdagens byrådsmøde i Favrskov Kommune bød på gode nyheder for mountainbikere i Hinnerup og omegn. Det blev nemlig besluttet, at en ny mountainbike rute skal opføres. Den kommer til at ligge i udkanten af Frijsenborgskoven bag ved rådhuset i Hinnerup, og forventes at blive omkring fem kilometer lang.

Der kommer efter ønske fra skovfogeden, og mountainbikerne selv, mere ordnede forhold for kørslen. Området har tidligere været benyttet til uautoriseret kørsel ifølge Charlotte Green, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov kommune.

Bikerne skal selv bygge ruten
For at banen skal blive så god som mulig, har byrådet valgt at inddrage den lokale mountainbikeklub Team Søften i processen for opførelsen. I klubben er det noget de glæder sig til at komme i gang med, og formand Teddy Ballegaard har gjort sig tanker om, hvordan banen skal udformes.

”Vi vil forsøge at lave den så udfordrende som muligt, men terrænet sætter selvfølgelig nogle begrænsninger. Det håber vi på at kunne kompensere for ved at bygge nogle ting,” siger han.

Det har de tænkt på i kommunen. Charlotte Green bekræfter således, at en af kommunens anlægspuljer vil blive stillet til rådighed.

Ikke en bane for alle
Selvom naturens begrænsninger vil have en indflydelse på udformningen af ruten, forsikrer Team Søftens formand Teddy Ballegaard, at ruten ikke bliver for alle og enhver.

”Det vil ikke blive super udfordrende, men vi har en plan om, at det ikke bliver et stykke hvor man bare lige racer rundt på en bedstemorcykel,” siger han.

Det er endnu uvist, hvornår banen er klar til brug, men Charlotte Green gætter på omkring et halvt års tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *